fbpx
finnish russian estonian english latvian
PK Economics

Veroilmoitukset

E-booklet > Kirjanpito ja veroilmoitukset > Veroilmoitukset

Veroilmoitus

Veroilmoituksella ilmoitetaan Verohallinnolle tiedot tuloverotusta varten. Pääsääntöisesti kaikkien yritysten ja yhteisöjen on annettava veroilmoitus ilman erillistä kehotusta.

Veroilmoitukseen kuuluvat veroilmoituslomakkeen lisäksi liitelomakkeet sekä mahdolliset muut, vapaamuotoiset liitteet.

Eri yritysmuodot antavat veroilmoituksensa eri aikoihin. Osakeyhtiöt ja muut yhteisöt antavat veroilmoituksen neljän kuukauden kuluessa tilikauden päättymiskuukauden lopusta. Liikkeen- tai ammatinharjoittajien (toiminimi), avoimien yhtiöiden ja kommandiittiyhtiöiden on palautettava veroilmoitus viimeistään sinä päivänä, joka on merkitty Verohallinnon lähettämän veroilmoituslomakkeen etusivulle (yleensä huhti-toukokuussa).

 

Päivitetty 12.2.2013

[^Top^]

OmaVero ja verotili

OmaVero on  korvannut vuonna 2017 verotilin. OmaVerotilille merkitään verot, jotka asiakas on ilmoittanut kausiveroilmoituksella ja maksut, joita maksettaessa on käytetty verotiliviitettä. OmaVerotilille kootaan esimerkiksi arvonlisäveroa ja työnantajasuorituksia koskevia tietoja. Tilille merkitään myös näiden verojen maksuunpanot ja palautukset sekä korot.

OmaVerotili koskee oma-aloitteisesti ilmoitettuja ja maksettuja veroja (lukuun ottamatta varainsiirtoveroa ja ennakontäydennysmaksua. Ennakontäydennysmaksun seuranta siirtyy OmaVerotilille 1.11.2017 alkaen). Oma-aloitteiset verot on maksettava ilman Verohallinnon lähettämää tilisiirtolomaketta. Ennen oma-aloitteisen veron maksamista verovelvollinen laskee itse maksettavan veron määrän ja tarkistaa eräpäivän. Oma-aloitteisten verojen tiedot on aina ilmoitettava kausiveroilmoituksella.

Päivitetty 26.10.2017

[^Top^]

Kausiveroilmoitukset

Kausiveroilmoituksen antavat arvonlisäverovelvolliset ja säännöllisesti palkkaa maksavat työnantajat sekä satunnaiset työnantajat silloin, kun he ovat maksaneet palkkoja.

Kausiveroilmoitus annetaan arvonlisäverovelvollisten rekisteriin ja työnantajarekisteriin merkityn asiakkaan ilmoitusjakson mukaisesti joko kuukausittain, neljännesvuosittain tai kalenterivuosittain. Ilmoitusjakson voi tarkistaa Internetissä Verotili-palvelusta tai soittamalla verotilin palvelunumeroon. Sähköisesti annetun ilmoituksen tulee olla perillä Verohallinnossa sen kuukauden 12. päivänä, jona vero on lain mukaan ilmoitettava. Paperilla annetun kausiveroilmoituksen määräpäivä on kuukauden 7. päivä.

Myöhässä saapuneelle kausiveroilmoitukselle määrätään myöhästymismaksua 15 %:n* vuotuisen korkokannan mukaan kullekin myöhässä ilmoitetulle verolle.

Verotiliverojen yleinen eräpäivä on kuukauden 12. päivä. Jos eräpäivä ei ole pankkipäivä, eräpäivä siirtyy seuraavaksi pankkipäiväksi.

 

*Myöhästymisajalta lasketaan myöhästymismaksua 1.1.2013 lähtien 15 prosentin ja 31.12.2012 asti 20 prosentin vuotuisen korkokannan mukaan

Päivitetty 12.2.2013

[^Top^]

Yhteystiedot

Some

facebooklinkedin

Ota yhteyttä

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

    Nimi*

    Sähköpostiosoite*

    Puhelinnumero

    Viesti*